Strand- és Termálfürdő

máj. 01-31. és szept. 01-30.   minden nap: 900-1700

jún. 01. - aug. 31.   minden nap: 900-1900

 

Tápiószentmárton

Az Alsó-Tápió mente legnagyobb lélekszámú faluja.

A település az őskor óta lakott hely, melyet a határában 1923-ban feltárt fejedelmi sírból származó pajzsdísz, a szkíta aranyszarvas is tanúsít. (Eredetije a Nemzeti Múzeumban, másolata a tápiószelei Blaskovich Múzeumban látható.)

 A település első okleveles említése 1459-ből származik. A 15. században a Pányi-Gáldi család, illetve Werbőczy István birtokolta. A törökök kivonulásakor elnéptelenedett.

Későbbi birtokosai közül a legnagyobb hírnevet a Blaskovich família szerezte. Közülük is kitűnt Blaskovich Bertalan, aki a 19. század első évtizedeiben részt vett a Kisfaludy Károly által szerkesztett Auróra című folyóirat megindításában (1822), és jelentősen támogatta a hazai lóversenyzést. Fia, Blaskovich Ernő alapította azt a híres ménest, amelyben a Kincsem nevű versenykancát is nevelték.

Gyógyfürdő

A Tápiószentmártoni Gyógyfürdő belterületi üdülőterületen, közel 10 hektáron helyezkedik el, ahol a víz-, villany-, gáz ellátás zavartalan.

Fürdőnk működése egy, az 1960-as évek végén fúrt hévízkúton alapul, melyből 650 méter mélyről tör fel az 52 fokos termálvíz (alkálihidrogénkarbonátos - kloridos hévíz), ezen kívül természetesen a hideg víz is jelen van.

A hévíz általános nyugtató, alvásjavító, fájdalomcsillapító hatással bír az idegrendszerre; különféle bőrbetegségek orvoslására is alkalmazható, de generatív kopásos mozgásszervi betegségek gyógyításában rendkívül hatásos lehet, a reumatológiai folyamatok aktivitásának csökkentését idézi elő. Súlyosabb sérülések utókezelésében, - főleg melyek mozgáskorlátozottsággal járnak - alkalmazható sikerrel.

Alkáli hidrogén tartalma miatt mozgásszervi és nőgyógyászati kórképekben javasolható, valamint klorid tartalma miatt általános erősítő, ellenállás - fokozó hatású.

2003-ban októberében egy szakértői csoport által végzett kutatások eredményeképpen a termálvizet gyógyvízzé minősítették.

-->Bemutatkozás

-->Vízösszetétel

-->Medencék

-->Aktuális

-->Galéria

--> A fürdőről

--> Augusztus 20.!!!

-->Árak

-->Kapcsolat